Hammer hoppar av

Den socialdemokratiske kommunpolitikern Jan Hammer, dömdes i tisdags till villkorlig dom och dagsböter för misshandel av sin sambo och efter domen lämnade Jan Hammer begäran om entledigande av sin plats till kommunfullmäktige.

Jan Hammer var tidigare ordförande både i styrelsen för flygplatsen och det kommunala bostadsbolaget Mimer. Dessutom satt han i kommunfullmäktige och som ersättare i kommunstyrelsen.

Men i samband med åtalet i april förra året tog han time-out från politiken.

I höstas valdes han återigen till kommunfullmäktige i Västerås men han har inte deltagit i möten i väntan på rättegången.

-Jag gör det här med tanke på min egen familj och för det socialdemokratiska partiet, säger Jan Hammer till P4 Västmanland.

Jan Hammer menar att den uppmärksamhet som riktats mot honom och hans familj i samband med rättsprocessen har varit jobbig.

Jan Hammer dödmes i tisdags av tingsrätten till villkorlig dom och 80 dagsböter för att han i samband med en fest i november 2005 misshandlat sin sambo. Både han och sambon nekade

till anklagelserna vid rättegången men tingsrätten dömde honom baserat på vittnesmålen.

Jan Hammer säger till P4 Västmanland att han anser sig blivit utsatt för förtal och lögner och han vill inte ytterligare kommentera saken.