Lantz kommenterar samtiden

I Lantz i P1 kommenterar Annika Lantz dagens nyheter och aktuella ämnen utifrån sitt eget perspektiv.

Två medsittare gör sig också gällande för programmet för att lyssnarna ska få en helhetsbild av det man diskuterar.
- Anders G Carlsson, för att han är en sån skön kille - han är inte bara projektledare på SVT och trebarnsfar, han är trombonist också. Sedan är det Roger Wilson vars alibi inte är att vara kulturmänniska från P1 utan queer bitch som punkterar och överbevisar mig för han är så väldigt begåvad! Alla är ovanligt smarta och kul och helt prestigelösa, säger Annika.

Annika Lantz började på Sveriges Radio 1993 och då som programledare på P5 Radio Stockholm som hon lämnade två år senare för Kvällspasset i P3. Hon gjorde succé när hon gjorde Morgonpasset i P3 mellan 1997 och 2000.

Efter Morgonpasset startade hon helgunderhållningen I afton Lantz i SVT. Hon har medverkat flera år i Parlamentet i TV4, och startade Lantz i P3 2003. 2007 flyttade pratprogrammet till P1 och på kort tid etablerades talkshowformatet i kanalen. Lyssningen har ökat på den här programtiden och fler unga har upptäckt P1.  Lantz i P1 har i sin tur gett upphov till en mängd avkonppningsprogram, så som Nordegren i P1 och sommarens talkshow med Sveriges Radios korrespondenter som programledare.

Annika har vunnit Radioakademins pris för Årets personlighet 2001 och 2005, fått Ikarospriset 2007 för nyårsrevyn i Lantz i P4. Hon har även fått QX gaygalepris för Årets hetero 2001 och Amelias pris Bäst i spädbarnsträsket 2006 för hennes bok 9½ månad som utgavs samma år. Tidigare har hon författat Pest eller kolera 2004 efter programpunkten i Morgonpasset med samma namn. Hösten 2009 ger hon och bisittaren Anders G Carlsson ut den filosofiska barnboken Annika har fått löss.