Innebandy: Stjärna tveksam till VM-flytt

Innebandy-VM kommer i fortsättningen att spelas i december istället för i maj, vilket gör landslagsstjärnan Anders Hellgård skeptisk till en satsning.


Damerna spelar förvisso VM i Danmark nu i vår, men därefter kommer herr-VM och dam-VM att avgöras vartannat år mitt under den ordinarie säsongen, istället för som nu efter de nationella slutspelen.

Beslutet innebär att nästa VM på herrsidan, i Tjeckien, flyttas fram ett halvår till december 2008. Då är en ny säsong inledd och det kan medföra konsekvenser för det svenska herrlandslaget.

Det är osäkert om vissa äldre, tongivande, spelare har ork och motivation att satsa vidare så länge. Bland annat Anders Hellgård, som utsetts till världens bäste spelare, är tveksam till en fortsättning efter den här säsongen och har svårt att blicka fram emot december 2008.

- Man ska aldrig säga aldrig, men det känns till 99 procent som att jag inte kommer vara med, säger Anders Hellgård.

Niklas Jihde, en annan av landslagets tongivande stjärnor, är däremot positiv till flytten och utlovar att han defintivt fortsätter att satsa även över VM 2008.

- Det är klart att man är positiv till att det äntligen ska spelas på den tiden som passar innebandyn, säger Niklas Jihde.

Radiosporten
radiosporten@sr.se