Hockey: Brynäs Boork färdigstraffad

Det blir inget mer straff för Leif Boork som skickades upp på läktaren efter att han i raseri gått ut på isen och höjt fingrarna mot domaren Ulf Rönnmark.


Leif Boork kommer att vara tillbaka i Brynäsbåset redan till den sjätte kvartsfinalen mot HV71 i morgon kväll. Matchstraffet som han ådrog sig i gårdagsförlusten efter att förbannad ha staplat ut på isen och hytt med fingrarna var av den mildare sorten.

Det var ett så kallat game misconduct penalty, och inte ett match penalty, vilket inte leder till någon automatisk avstängning eller någon utredning hos Ishockeyförbundets disciplinkommitté.

Visserligen har både förbundets tävlingsansvarige Lars G Karlsson och motståndarlaget HV 71 möjlighet att anmäla incidenten till discipinkommittén, som då måste utreda ärendet.

Varken domaren eller HV 71 anmäler
Men efter att på förmiddagen ha pratat med matchdomaren Ulf Rönnmark säger Lars G Karlsson att han inte tänker gå vidare med ärendet. Rönnmark sa att han inte uppfattade Boorks uppsträckta fingrar som något hotfullt.

Det enda hotfulla var att han klev in på isen vilket också bestraffades för osportsligt uppträdande.

– Händelsen inträffade igår och domaren dömde, säger Lars G Karlsson till Radiosporten.

Gå vidare med händelsen tänker heller inte HV 71 göra.

– Nej, det där får ordningsmakten sköta, säger sportchefen Fredrik Stillman.

Saken är således utagerad.

Ordföranden i disciplinkommittén Martin Holmgren säger till Radiosporten att ledare vanligtvis bestraffas med böter så en avstängning hade inte varit aktuell, ens om en anmälan kommit in.

Så Boork får alltså chansen i morgon leda sitt lag till en kvittering i matcher och, vid seger, en sjunde och direkt avgörande kvartsfinal i Jönköping på söndag.

Linn Berglund
radiosporten@sr.se