SR gör bästa mobilsajten

Sveriges Radios webbsida för mobiltelefoner, mobil.sr.se, har av tidningen Mobil utsetts till bästa mobilsajt. SR vann före bland andra Dagens Nyheter, Aftonbladet, SVT, BBC och CNN. 
– Det här är väldigt roligt och det visar att SR verkligen vill möta publiken var den än finns, med vårt public service-utbud, säger vd Peter Örn.

Tidningen Mobil har i sitt senaste nummer, som utkommer idag, listat 101 sajter för mobiltelefoner bland annat i kategorierna nyheter och väder, nöje och teknik. Med utmärkelsen Bäst i test och betyget nio av tio är mobil.sr.se bästa sajt, enligt tidningen.
– Vår ambition är att ta en position för radio via internet i mobilerna och med den här utmärkelsen känns det som att vi har kommit en bit på väg, även om fortfarande mycket återstår att göra; det är nu det verkliga jobbet börjar, säger Mats Åkerlund, chef på Nya Medier.

Motiveringen 
”Direktsänd och eftersänd radio via 3G gör Sveriges Radios mobila webb till något extra. SR är den mobila webbsida som utvecklats mest sedan förra årets granskning i Mobil. Inte till formen, den är fortfarande väldigt stram och bildlös, men med innehållet har det hänt mycket.
P1, P3, P4 och en mängd musikkanaler sänder direkt, liksom extrasända sportevenemang som man inte kan höra i sin vanliga FM-radio. Du kan också önska låtar i P3 Star direkt i menyerna på mobila sajten. Under ”just nu” kan man se vad som sänds i olika kanaler för tillfället. Sajtens sportavdelning är allra bäst med en utmärkt resultatbevakning och bra lyssningsunderlag.
Att alltid kunna lyssna på senaste ekonyheterna och ett underhållande humorarkiv bidrar också till att göra Sveriges Radios mobila webb till Sveriges just nu bästa mobila webbsajt. Trots en lite väl trist formgivning.”

Mobil.sr.se startade 15 december 2005 och har tidigare utsetts till bästa mediesajt och näst bästa sajt totalt av Internet World (2006); tilldelats Guldmobilen för bästa sporttjänst av tidningen Mobils läsare (2006); bästa sporttjänst enligt tidningen Mobils redaktion (2006); tredje bästa sajt av tidnigen Mobil (2006).

Topp tio, kategori nyheter och väder
1. SR
2. DN
3. SVT
4. NRK
5. Svenska Dagbladet
6. SMHI
7. Expressen
8. BBC
9. CNN
10. Göteborgs-Posten