Ny stor inomhusarena i Uppsala

Det kommer att byggas minst en ny stor inomhusarena för idrottsutövning i Uppsala. Det säger idag ordföranden i Fritids- och naturvårdsnämnden moderaten Ali Moulavi.

I morse i Upplandsnytt så vill Innebandyalliansen ha fler planer, helst en ny stor arena, men Ali Moulavi menar att flera olika sporter får samsas under samma tak, och beslut om det här behöver inte heller dröja särskilt länge.

-Under 2007 ska vi komma fram till något som vi ska bygga, vi ska skapa förutsättningarna för våra barn och ungdomar att utöva idrott och andra aktiviteter, säger Ali Moulavi, moderat ordförande i Fritids- och naturvårdsnämnden.

Nu förhandlingar mellan Innebandyalliansen och kommunen om ett möjligt framtida arenabygge i Uppsala. Ali Moulavi är imponerad av just Innebandyalliansens vision.

Men om man skulle försöka mätta de behov som finns inom alla idrottsgrenar i Uppsala behövs det minst tio olika nya hallar. Det kommer antaglingen inte att gå och en möjlighet skulle då istället vara en så kallad multihall som kan komma att kosta ett par hundra miljoner kronor och där olika idrottsutövare får samsas under samma tak. Det finns olika platser föreslagna också: en plats är Fyrishovsområdet, Studenternas är en annan, sedan finns Gränbyfältet och Fyrislund också med i diskussionerna. Kommunens arenagrupp ska sammaträda under april månad, och sedan hoppas Ali Moulavi att det kommer ett beslut efter sommaren, för minst en ny stor hall kommer att byggas.

-Det ska byggas, jag kan inte säga exakt när, men det ska ske under mandatperioden, det kan jag nästan gå ut och lova, säger ordföranden i Fritids- och naturvårdsnämnden moderaten Ali Moulavi.

Reporter: Alexander Gagliano

alexander.gagliano@sr.se