Vi testar sminkborttagningsmedel

Så här gjorde vi testet; Fem tjejer i Helsingborg, Frida Thomassen, Aisa Afshar, Sandra Larsson, Lina Olsson och Emma Bohlin fick välja ut tre medel att testa. Det blev;

- Apotekets ”L300 eye make-up remover” som kostade 60 konor därtill köptes pads för 17 kronor

- ”Clinique take the day off makeup remover for lids, lashes & lips” kostade 175 kronor därtill pads för 25 kronor.

- ”Eye make-up remover pads by H&M”. från Hennes och Mauritz kostade 34.50. Här är padsen inräknade eftersom medlet är indränkt i pads. 

Under några veckor så testade samtliga tjejer de olika medlen. De använde dem helt enkelt i sitt dagliga liv som de använder vilket sminkborttagningsmedel som helst.

Efter några veckor så var det dags att tillsammans bedöma och sätta betyg. Det som diskuterades var;

Hur effektivt medlet?
Vad var känslan av medlet?
Hur drygt det var?
Hur fungerade förpackningen?
Var det värt priset?

Bedömningarna lades samman och förvandlades till ett sammanlagt betyg på en skala mellan 1 och 5. 

Resultatet blev:
- Apotekets ”L300 eye make-up remover” fick 3,5 poäng. Motiveringen var; Ett bra pris för något som varar länge och tar bort sminket effektivt men minus för lukten och att det ibland svider när man använder det och så kan huden kännas stram efteråt.

- ”Clinique take the day off makeup remover for lids, lashes & lips” fick 3 poäng med motiveringen;. Alldeles för dyrt och dessutom var förpackningen dålig och så gick det åt mycket vätska. Det gör att medlet bara hamnade på andra plats trots att det kändes naturigt och milt, luktade gott och framför allt tog bort sminket på ett effektivt sätt.

- ”Eye make-up remover pads by H&M”. från Hennes och Mauritz hamnade sist i det här testet med 2 poäng. Främst för att det helt enkelt inte var så bra på att ta bort sminket. Man fick gnugga rejält för att få bort det. Men ett lågt pris och den smarta idén att ha allt i ett i en burk alltså pads indränkta med medlet gav en del plus