Tisdagen den 22 maj

Imorgonbitti får vi höra slutpläderingarna från ambassadörerna i de tre finalkommunerna, då det handlar om Norrbottens charmigaste kommun. Idag fick de tips från advokat Mikael Ranggård. Men morgonpiggast bland mina gäster var ändå Mia Oldenburg från Luleå Tekniska universitet.

Redan efter sju på morgonen gjorde hon entré i morgonstudion...tillsammans med ett kit sugrör och kakelkryss; materialet då skolungdomar från länet idag tävlar i den ädla men något udda konsten att bygga broar - av sugrör!

Undertecknad bygger sin personliga kunskap i juridik på flitigt TV-tittande på 80-talet - på TV-serien Lagens änglar.

Idag fick jag fördjupad inblick, då advokat Mikael Ranggård gästade studion, för att tipsa morgonambassadörerna om upplägget på en slutplädering.

Fantastiska tips, som vilken potentiell vältalare som helst faktiskt kan tillämpa - så målgruppen är större än bara de tre ambassadörer, som imorgon ska plädera för sina respektive kommuner! Lyssna gärna på Mikaels tips om du missade.

Tisdagarna har under den här säsongen delvis handlat om trender och Mona Jonsson kom som vanligt in i studion med en fläkt av flärd och skönhet.

Fokus låg på naglarna idag - där sommarens naggellack bäst kan beskrivas som lekfullt.

Vad sägs om blåbärsblå eller appelsingula naglar? Lite lagom uppkäftigt kan jag personligen tycka. Inte så där prestationsinriktat snygg-snyggt utan snarare lekfullt - kanske något för en städad 40-åring som aldrig gjorde tonårsrevolt eller ens var i närheten av något som kunde liknas vid punk:). Eller kanske inte...

Lena