"Bomben" var bouleklot

Uppdaterad version 16:49

I sökandet efter de fem rånare som i morse försökte råna Securitas uppräkningscentral i Linköping fokuserar nu polisen att hitta de fordon som gärningsmännen använde vid rånet.

Det var ingen bomb som som lämnats utanför Securitas värdedepå vid rånförsöket i morse. Det misstänkta föremålet visade sig vara en väska med bouleklot.

Det har polisens bombtekniker som nu avslutat sin undersökning. Avspärrningarna kring platsen är nu hävda.
Även vägspärrarna på E4:an norrut mellan Linköping och Norrköping nu hävda och trafiken kan flyta fritt igen.

Det var strax innan klockan 7 i morse som Securitas uppräkningscentral utsattes för ett rånförsök. Enligt polisen tog sig rånarna in i lokalen med hjälp av en hjullastare. Men några pengar fick rånarna inte med sig. Det tog stopp efter att de forcerat den första garageporten.

Polisen söker fem misstänkta för rånet och under dagen har det hållits förhör med vittnen. Man ska nu kartlägga vilka som tidigare genomfört liknande brott och som därför kan vara intressanta för utredningen.

Den Volvo-bil som hittades utbränd vid Glyttinge stals tidigare under natten tillsammans med en annan Volvo från bilfirman Rejmes i Linköping.

Polisen har ännu inte hittat den andra bilen som är en ljusgrön Volvo XC 70 med registreringsnummer ULF 134 och uppmanar alla som tror sig ha sett bilen att höra av sig. Polisen undersöker nu också hur den hjullastare som användes vid rånförsöket rört sig i området tiden strax innan rånet.

Under förmiddagen hittades även uppbrända kläder som polisen tror kan ha använts av rånarna.

Läs mer om rånet: