Göteborg Energi diskuterar inte gasspisar i tingsrätten

Avvecklingen av gasspisar i Göteborg skapar konflikt mellan fastighetsägarna och Göteborg Energi. Fastighetsägarna kräver i en stämningsansökan mer ersättning. 

Fastighetsägarna vill ha ersättning eftersom de måste installera nya spisar och värmesystem när Göteborg Energi avvecklar sitt stadsgasnät.

Göteborg Energi svarar nu på Fastighetsägarnas stämningsansökan och skriver till tingsrätten att man inte tycker att processen ska fortsätta.

10 000 lägenheter i Göteborg kommer bli av med gasen innan 2010, och det innebär förstås en kostnad för de fastighetsägare som nu ska byta ut gasen.

Göteborg Energi går med på att kompensera varje kund med mellan 2 500 och 6 500 kronor per lägenhet, men det räcker inte tycker fastighetsägarna, som vill ha över 30 000 per lägenhet.

Samtalen kom ingenstans och fastighetsägarna skickade in en stämningsansökan till tingsrätten för att se vem som har rätt och för att kunna bestämma ersättningsnivån.

Göteborg Energi hävdar nu i ett svar att stämningsansökan inte har någon saklig grund. De vill inte att tingsrätten fortsätter processen.

Fastighetsägarna beskyller Göteborg Energi för att de försöker fly från stämningsprocessen. VD Anders Hedenstedt håller dock inte med.