SHRA svarar på oro om racingbana

SwedishHotRodAssosiation SHRA i Nyköping svarar nu på den oro boende runt Björshulttippen har inför den dragracingbana klubben planerar att bygga där. Rolf Anderzon är klubbens talesman och han har förståelse för grannarnas oro.

Rolf Anderzon säger att han förstår grannarnas oro. 1300 meter lång och hundra meter bred ska den nya banan bli om man får tillstånd att bygg den. Förra måndagen beslutade kommunstyrelsen att utreda om och hur området skulle påverkas av en racingbana. Dragracing går ut på att två bilar tävlar om vem som är snabbast på en sträcka på ca 400 meter.

Anderzon vill hellre än att fokusera på bullret tala om hur lite det kommer att bullra även om han av företagshemliga skäl inte vill gå in på hur man ska ta bort bullret och bli vad man säger Europas första bullerdämpande dragracingbana.

Av olika skäl kan klubben inte längre ordna tävlingar där man tidigare hållit till, på Skavsta på grund av säkerhetsskäl och på Björkvik ring är bland annat underlaget felaktigt berättar Rolf Anderzon.

Han hoppas också att man om man får tillstånd att bygga banan får bort dom olagliga streetracen som blivit allt vanligare på sommarsörmlands vägar.

                                                       Malin Marcko
                                                     malin.marco@sr.se