Om programmet

Vetenskapsradion Historia är din guide till dåtiden

Är du intresserad av historia och arkeologi är Vetenskapsradion Historia programmet för dig!

Det började med Alf Henrikssons TV-program, fortsatte med Peter Englunds Poltava-bok och fick ordentlig fart med medeltidshjälten Arn Magnusson.

Länge var vi svenskar historielösa, men nu håller detta på att förändras. Inte minst Vetenskapsradion Historia har, under drygt 20 års tid, sett till att varje vecka fylla våra historiska kunskapsluckor.

Historisk och arkeologisk forskning står i fokus för programmet, aktuella avhandlingar, spännande utgrävningar, nyutkomna böcker och bortglömda jubileum.

T-fordar och trojanska hästar, tyranner och tornerspel, tv-spel och tyska schlagers. Allt får sin belysning och förklaring i Vetenskapsradion Historia.

Med hjälp av de främsta experterna inom historia, arkeologi, osteologi, religions- och idéhistoria reder vi ut och problematiserar.

Följ med Tobias Svanelid till utgrävningsgropen och till den dammiga arkivhyllan. Vetenskapsradion Historia är aldrig på plats när det hände, men alltid där det hände, så att du nästan kan känna lukten och smaken av dåtiden.

Programmet produceras av Produktionsbolaget Prata.

Sänds tisdag klockan 14.03. Repris lördag 18.15.