Redaktion

Stina Ivansson, programledare och producent.

Bästa reseminnena?

Ett helt fantastiskt resminne är från barhopping i New Orleans. December, kallt och det regnade nåt helt bedrövligt.. Men på bara ett par dagar hittade jag så roligt folk att hänga med och NOLA var så mycket jazz och blås, sunkiga barer, gubbar med guldtänder och blaskigt öl så allt i mig bara bubblade!

Men jag tänker också på en natt i en tågkupé i Sibirien, makaroner i härjedalsfjällen, stjärnhimlen i Mongoliet och lata dagar i en kanarie-pool med min familj. 

Om jag vore ett land skulle jag vara...

Nya Zeeland, för jag vill vara allt på samma gång. Djupa fjordar, slöa sandstränder, aktiva vulkaner, riviga klippor, hisnande vyer och höga, friska berg. Fast jag vill helst inte lukta svavel som ju faktiskt delar av det fantastiska landet gör..

Pernilla Kommes, programledare och producent

Hit skulle jag allra helst vilja resa...

Nya Zeeland är en dröm! och Tokyo, och Cook-öarna, och Filippinerna, och så vidare....

Om jag vore ett land skulle jag vara.... 

Italien! För att jag älskar, älskar, älskar god mat! Kan gå omkring med ett leende på läpparna en hel vecka bara för att jag vet att jag ska äta något fantastiskt gott på lördag. Sen är jag även en känslomänniska, ingen kan missa om jag är på dåligt eller bra humör! Lite som Italien tänker jag....

Joseph Knevel, producent och reporter

Drömresmål...

Vill gärna se Machu Picchu, det är kanske framförallt vandringen upp jag vill åt. Jag vill också gärna se mer av Sydamerika som jag inte sett så mycket av. Skulle jag plötsligt få obegränsat resutrymme skulle jag gärna också se Galapagos, Påskön, Madagaskar... 

Bästa resminne...

Gick på fotboll och tjurfäktning samma dag i Mexico City - det var en mycket märklig upplevelse. Två enorma arenor med helt olika människor - samba på fotbollsarenan blandat med kravallpoliser. Näsdukar och solhattar blandat med Olé-rop på tjurfäktningsarenan. Fyllde min arena-kvot för hela semestern och det kändes som jag varit och sett 2000-talets gladiatorer.