ETER FREDAG 20 JULI

Stor trafikolycka på Follingbovägen
En trafikolycka inträffade strax efter kl 14 på fredagen på vägen mellan Visby och Roma i höjd med avfarten mot Svaidestugan. Tre bilar var inblandade och sju personer skadades, varav en allvarligt. Polisen har stängde av vägen mellan Skrubbs och Follingbo i två timmar. Eter sände direkt från olyckplatsen och träffade räddningsledare Anders Fagerlund.

Reporter johanna.eklundh@sr.se


Inget varsel mot personliga assistenter
Fyra personliga assistenter varslades i förra veckan om avsked av Gotlands kommun efter att det kommit in anmälningar om att fysiska och psykiska övergrepp begåtts mot en vårdtagare. Men idag drog kommunen tillbaka varslet efter förhandlingar med facket. Jan Rehn på Kommunal är de personliga assistenternas fackliga företrädare.

Reporter therese.bergstedt@sr.se


Fylleslag på campingplatserna
Det går vilt till i Visby den här veckan. I natt har flera ungdomar gripits för misshandel och olaga hot. Och ungdomarna tar med sig bråket hem från krogen. Det har varit riktigt stökigt på öns campingplatser. Hot, fylla och gängbråk har blivit vardagsmat på Tofta, Snäck och Norderstrands campingplatser. Enligt polisen är det värre på campingplatserna i år än nånsin. Eters reporter åkte till Norderstrands camping och möttes av ett fylleslag.

Reporter johanna.eklundh@sr.se


Det glänser i asfalten
Det är ovanligt mycket krossat glas på Visby gator i sommar. Trädgårdsmästare Sune Melander ansvarar för park och gator i Visby innerstad.

Reporter lars.eskelind@sr.se