15-årig pojke gripen efter attack på högstadieskola

2:24 min

En man blev attackerad på en skola i Eslöv idag, och blev allvarligt skadad. Mannen jobbar på skolan. Polisen har gripit en 15-årig pojke som är misstänkt för försök till mord.

Det hände på morgonen idag torsdag. Poliser blev larmade till högstadieskolan Källebergsskolan i Eslöv i Skåne. De hittade en 45-årig man som var allvarligt skadad. Polisen grep den misstänkte personen snabbt. Det är en 15-årig pojke, som nu är misstänkt för försök till mord. Det var många poliser på plats, och de sköt varningsskott när de skulle gripa pojken. Ingen blev skadad.

Mannen som blev attackerad jobbar på högstadieskolan. Han blev skadad av något slags vapen. Han är allvarligt skadad och har blivit opererad, säger Region Skåne.

Polisen förhör den 15-årige pojken idag, och vill inte berätta mer om vem han är. De vill inte säga om han är elev på skolan. Polisen vet inte varför pojken attackerade mannen, och de vet inte om hans plan var att attackera fler människor på skolan. De håller på att utreda vad som hände, säger Anna-Karin Boije som är lokal polischef.

– Det är för tidigt att uttala sig om det, utan det får utredningen visa. Både bakgrund och motiv och hela händelseförloppet, säger Anna-Karin Boije.

Många i Eslöv är påverkade av det som hände idag. Så här säger Isabel till Ekot.

- Vi hörde inte så mycket i morse, men massa kompisar skrev att detta har hänt. Det är jättetråkigt. Vad är det som fått den här personen att göra just detta? Det är ofattbart, säger Isabel.