Förbön för Saab-anställda i kyrkorna

Idag på första advent kommer man i Trollhättans kyrkor att be en förbön för alla anställda på Saab. Detta efter veckans besked om att 1 300 anställda varslas om uppsägning.
Förbönen gäller också barn och gamla med anhöriga anställda på Saab och långtidssjukskrivna. Församlingarnas präset och diakoner är beredda på att ta emot enskilda samtal från de som behöver.
Förbönens text lyder så här:
" Vi ber för alla på Saab som lever i oro och ovisshet för framtiden. Vi ber för barnen i vår församling som är oroliga för att mamma och pappa ska bli utan arbete. Vi ber för ungdomar som just fått in en fot på arbetsmarknaden och nu riskerar att bli av med jobbet igen. Vi ber för de gamla som oroar sig för barn och barnbarn på Saab. Särskilt vill vi be för alla långtidssjukskrivna, för dem som kämpat med dignande arbetsbördor och produktionsövertid tills kraften och orken tog slut och som nu går hemma. Herre, hjälp dem att låta känslorna få utlopp i ilska och inte bindas i bitterhet. Herre, hjälp oss att vara kyrka mitt i alla svårigheter, att gå i Jesu fotspår och inte gömma oss för den verklighet vi lever mitt uppe i. Amen."