"Jag kände mig förd bakom ljuset"

Ännu ett avhopp drabbar socialdemokratin i Smedjebacken. Nu väljer också valberedningens ordförande Britt Söderström att lämna sin post.
- Den direkta orsaken är att jag har känt mig förd bakom ljuset, säger Britt Söderström, som avgått som ordförande för valberedningen.
Det har inte varit lätt att vara valberedningens ordförande i Smedjebacken, där två falanger har slagits om vem som ska bli socialdemokratiskt kommunalråd. När Britt Söderström fick höra att stadgarna gjorde ett medlemsmöte i arbetarekommunen icke beslutsmässigt så fick hon nog. - Jag kände hur luften gick ur mig eftersom vi hade jobbat mycket hårt. Det har varit jobbigt att sitta i valberedningen och få ihop folk och ena alla stridiga falanger. Vi har försökt så gott vi kunnat och vi tyckte att vi var på väg att lyckas ganska bra. - Det finns många olika starka viljor och ingen verkar vilja ge sig, säger Britt Söderström. Britt Söderströms avhopp är ännu ett kapitel i den politiska såpoperan i Smedjebacken. Den maktkamp som har splittrat socialdemokraterna ledde först till att kommunalrådet Lena Ludvigsson-Olafsen avgick. Det lämnade vägen öppen för Olof Långberg som kommunalråd. Men som vi berättat tidigare i dag så har också han valt att inte kandidera. Siw Goldheim är ny sammankallande i valberedningen. Hon vill inte låta sig intervjuas på band, men hon säger till Dalanytt att hon ser fram mot styrelsemötet i arbetarekommunen i kväll med tillförsikt och har gott hopp om att kunna lösa kommunalrådsfrågan. - Det är bedrövligt att det har blivit så här, sammanfattar Britt Söderström läget i Smedjebacken.