Frukostmyt, Lars Demian och fotboll i USA.

P4 Extra 22 augusti

Ät en ordentlig frukost så står du dig och kan prestera mer!  Men är det verkligen sant? Inte helt å hållet enligt ny forskning. P4 Extra reder ut det hela och pratar bland annat med en dietist (13.10).   

I dag börjar rättegången mot den 55-åring som står åtalad för att ha skjutit i hjäl en polisman i Nyköping i juni i år. Vi får en rapport från rättegången (13.15).

Det har varit ganska tyst om Lars Demian de seanste åren. Men nu kommer första skivan på fem år och han spelar live i P4 Extra (1335).

I Ryssland har på kort tid två fall av oliktänkande regimkritiker  som spärrats in på mentalsjukhus uppmärksammats. Åt vilket håll går utvecklingen av mänskilga rättigheter i det stora landet? Åt helt fel håll, menar bland andra Helsingforskommittén. Reportage och samtal med Sveriges Radios korrespondent i Ryssland (14.15).

I kväll spelar ju Sverige träningslandskamp mot USA i Göteborg inför EM-kvalmatchen mot Danmark. Men USA och europeisk fotboll - hur är läget nu efter Beckhams flytt till LA Galaxy? Reportage i P4 Extra.

Väntan för de som adopterar barn från andra länder blir allt längre. Vi hör om paret från Norrbotten och hur de upplevde tiden innan de fick möte sitt barn.

I dagens P4 Extra hör vi också vilka som kommer att tävla i SVTs ”På spåret” .

Programledare är Pontus Enhörning