Ny konsult vid Bergslagssjukhuset klar nästa vecka?

I nästa vecka kan det bli klart vem som tar över ledningen för Bergslagssjukhuset i Fagersta den 30 september. Det säger Kjell Endeborn, divisionschef för närsjukvården i Landstinget Västmanland, som vill fortsätta med Lednings
bolaget och en ny konsult vid namn Jan Olov Henriksson.

Den nuvarande konsulten Lars Elffors tycker han har gjort det han skulle, alltså att lägga fram förslag till en fortsatt utveckling av organisationen. Han slutar för att han kände sig tvungen att skriva på ett annat kontrakt i juni, när fortfarande inget besked kommit från landstinget Västmanland.

Nu har Ledningsbolaget föreslagit en ny konsult, Jan Olov Henriksson, som både Kjell Endeborn och facket kommer att träffa under nästa vecka.
Anita Fredriksson, representant för Kommunal på Bergslagssjukhuset, tycker att personalen inte har fått tillräcklig information kring vad som kommer att hända.

- Alla går och väntar, men inget händer. Säger hon. 

Enligt Kjell Endeborn tas inget definitivt beslut förrän personalen har fått säga sitt i en enkät som gått ut i dagarna.

Om två veckor går Lars Elffors på semester och då kommer ställföreträdande chef, också från Ledningsbolaget, Alett-Mari Lindberg, att ta över så länge.