ETER TORSDAG 23 AUGUSTI

Under sommaren arbetade bagaren Lars ”Lassas” Segerström ensam 60 dagar i sträck i sitt bageri i Vänge. Han försökte med ljus och lykta hitta en person som kunde hjälpa till i bageriet, men han lyckades inte hitta någon. Det fanns inte en enda bagare att få tag på.

Reporter lasse.ahnell@sr.se

Lassas berättelse bekräftas av Arbetsförmedlingen som ger bilden av att det är stor brist på arbetskraft inom vissa yrkesgrupper på Gotland. Här berättar Arbetsförmedlingens utredare Jim Enström om svårigheterna att få tag i utbildade bagare, och även andra yrkesgrupper.

Reporter lars.eskelind@sr.se


Risker och lockelser på nätet
Det händer att unga flickor och pojkar luras och utnyttjas av vuxna via internetsajter. Under torsdagen hade internetanalytikern Mats Andersson en föreläsning i säveskolans aula för att prata om riskerna. I publiken satt poliser, anställda inom skolan och vården....och Eter.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


Spring så blodet pumpar
Under torsdagen springs ett lopp som kallas blodomloppet. Det är bland andra Vif Gute friidrott och lasarettets blodcentral som arrangerar springtävlingen. Tanken är att fler ska motionera och kanske också bli blodgivare. Eter besökte förberedelserna inför loppet.

Reporter lasse.ahnell@sr.se


Emil anmälde sjukvården för felbehandling Allt fler missnöjda anmäler Visby lasarett för felaktig behandling. Ökningen kommer både från patienter som anmäler sjukhuset till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd och vårdpersonal som anmäler felbehandlingar av patienter enligt lex maria. Här hör ni patienten Emil Lyberg och lasarettets chefsläkare Andrea Widén.


Reporter jonas.franzen@sr.se


Få saktar ner vid skolbuss

I dag sammanfattades det gångna årets 30-försök på Gotland. Vägverket och kommunen har försökt få bilister att sakta ner till 30 när skolbussen stannar, men det är ganska få som verkligen har gjort det, berättar Ann-Sofie Atterbrand, projektledare på Vägverket.

Reporter anna.jutehammar@sr.se