Susanna Kallur visade storform

Susanna Kallur slog i ena knät rejält på uppvärmningen och fick kyla ned det med en ispåse före sitt försöksheat. Ändå tog hon sig lekande lätt till semifinal på tiden 12,66. Systern Jenny gjorde sitt bästa lopp i år, men det räckte ändå inte för att gå till semifinal.

Susanna Kallur var snabbast av alla i de fyra försöksheaten med tiden 12,66, bara fyra hundradelar från hennes årsbästa. Och det redan i försöken.
– Det är ju näst bästa tiden i år, så det känns ju skitbra, det gör det, säger Kallur, men ber sedan om att få en ispåse till knät.
Under själva loppet störde inte knät, men det värkte efteråt. Kallur fick efter några minuter en ny ispåse av landslagsläkaren Sverker Nilsson, som haft bråda dagar med Carolina Klüfts skada på söndagen och nu Susanna Kallurs uppvärmningsolycka.
– Sanna fick en smäll rakt på knät och har fått en blödning under huden, men det påverkar inte musklerna någonting. Men det gör ont, säger Nilsson.
Oavsett blåmärket har Susanna Kallur tagit ett stort steg mot sin första stora final, efter att ha varit i VM-semifinal i Edmonton 2001, Paris 2003 och Helsingfors 2005. Och däremellan dessutom i semifinal i OS i Aten 2004.
Systern Jenny, som hade en sjätteplats från VM i Helsingfors att försvara, hade det betydligt tuffare. Hon satte nytt säsongsbästa med 13,08, men slutade trots det sist i sitt försöksheat och är utslagen.
Den kanske största guldfavoriten, amerikanskan Michelle Perry, joggade de sista stegen in i mål och vann sitt försöktsheat bekvämt på 12,72.
Semifinalerna avgörs vid lunchtid på tisdagen svensk tid.
Jens Bornemann/TT

20070827T045427+0200