"Kustbostäder är missskött"

Kommunstyrelsens ordförande i Oxelösund, Benita Vikström, får kritik för sitt sätt att sköta det kommunala bostadsbolaget Kustbostäder.
- Situationen är prekär just nu, ekonomin är dålig och det kan man ju inte säga är bra skött, säger Torbritt Bökman, moderaternas gruppledare.
För fyra år sen tog hon själv över ordförandeposten i bostadsbolaget för att försöka vända förlust till vinst. Men hon har inte lyckats och i dag behöver Kustbostäder minst 40 miljoner kronor för att inte gå i konkurs. För fyra år sen sparkade kommunstyrelsens ordförande i Oxelösund, Benita Vikström, både vd:n och ordföranden i det kommunala bostadsbolaget Kustbostäder. Hon handplockade en ny vd och tog själv över ordförandeposten. Benita Vikström engagerade sig i Kustbostäder för att försöka vända det ständiga underskottet till vinst. Men i dag visar det sig att situationen för Kustbostäder aldrig har varit så illa som nu. Enligt vd Gunnar Karlsson är bostadsbolaget nära konkurs. Bolaget behöver minst 40 miljoner kronor för att bland annat renovera fastigheter och betala dyra lån. Kritik tillbakavisas Benita Vikström säger dock att hon och styrelsen inte är ansvariga för att bolaget befinner sig i den här situationen. - Det har ingenting att göra med att vi har missskött det utan den nya styrelsen och ledningen har gjort ett fantastiskt jobb, säger Benita Vikström. Men moderaternas gruppledare i Oxelösund, Torbritt Bökman, tycker inte att Kustbostäders styrelse med Benita Vikström i spetsen har gjort ett fantastiskt jobb. Tvärtom. - Benita har säkerligen försökt göra det bästa möjliga utav det, men det har inte lyckats helt ut.