Utvandraren

Det händer att östgötar väljer att utvandra från vårat vackra län. Vi spårar upp en av dom varje måndag efter klockan halv nio för att ta reda på varför och för att prata om vad de gör i dag.

Känner du någon vi borde prata med, eller är du en av dom som utvandrat? Hör av dig till go@sr.se

3 september: Christian Juliusson kommer från Skänninge från början men bor nu i Bryssel.

17 september: Magnus Arwenhed, från Norrköping,  jobbar med musik och lockades till London av både det skälet och av att flickvännen bor där. Nu har han hunnit bo i London i ett halvår.

1 oktober
För tio år sedan flyttade Daniel Strand med sin fru från Norrköping till Australien och där har de blivit kvar. I dag har de tre barn som både pratar svenska och engelska. När vi pratade med Daniel så satt han på ett café i  28 graders värme. 


8 oktober
24-åriga Maria Moberg, från Linköping, är nyutbildad styrman och jobbar på världens största bilfartyg. Vi fick tag i henne mitt i natten när hon navigerade sitt fartyg.


29 oktober
I höstas drog Elina Jonsson till New York där hon jobbar på FN. Hon har rest runt en hel del i världen och pratar flera språk, men från början kommer hon från Klefstad gård som ligger utanför Linghem.


12 november
Jonas Söderholm kommer från Linghem men nu bor han i San Diego där han forskar om Hepatit C. Under hösten drabbades delstaten av svåra bränder och värst utsatt var just San Diego.


19 november
Helen Gustafsson, från Norsholm, arbetar och bor  i Kiev, Ukraina. Hon berättade om människorna, kulturen och maten i landet och om hur det märks att landet är ungt som demokrati. Helen tycker att vi borde turista i landet som bland annat har Svarta havet att erbjuda.


3 december
Kristina Hallström bor och arbetar på Gran Canaria. Några tusen svenskar bor här året runt och över 200 000 svenska turister besöker ön varje år. Kristina arbetar som kyrkoherde i San Augustin och berättar om livet som präst  utlandet.


7 januari:

I augusti 2007 gick flyttlasset till Norge och Oslo för Therese Lundgren som kommer från Malmslätt från början. Men, nu bor hon alltså i Oslo där hon jobbar på ett IT-företag.