Lasso torsdag 30/8

Louise-utredaren får svidande kritik

Kommunen fick kritik, men ingen behöver ta konsekvenserna.

Det kom fram igår under en presskonferens i Vetlanda där den oberoende utredaren Barbro Hindberg presenterade vad hon kommit fram till.

Men det finns många frågor som hänger i luften.

Därför fick Anton Strand, juridiskt ombud för flickan som kallas ”Louise”, och Barbro Hindberg diskutera bland annat utredarens oberoende, varför inte ”Louise” fick uttala sig, och varför hon inte bara utredde kommunens agerande utan också Uppdrag Gransknings?

Utredningen får svidande kritik.

Sven-Evert Gunnarsson svarar på s-attacken

I helgen som gick samlades ett 18 personer i Värnamo vid ett upptaktsmöte för Sverigedemokraterna.

Samtidigt samlades Värnamos socialdemokrater i ett ”motmöte” för att diskutera hur man ska bemöta Sverigedemokraternas försök att etablera sig i kommunen.

Ett konkret krav som kom fram på motmötet var att länken på Värnamo kommuns hemsida, till nöjesstället Seghalla, skulle tas bort, för att ägaren Sven-Evert Gunnarsson är sverigedomokraternas kontaktman i Värnamo.

Riksdagsledamoten Carina Hägg, som var med på motmötet, gick till hård attack mot honom tidigare i veckan.

Sven-Evert Gunnarsson har inte velat kommentera Carina Häggs utspel i radion, men nu har han tänkt om, för det har varit en jobbig vecka, berättar han.

Många utländska turister förgiftas av svamp

Utländska svampplockare som förgiftas i de småländska skogarna.

De flesta som blir riktigt sjuka efter att ha plockat och ätit någon giftig svamp är utländska turister.

När olyckan är ett faktum och någon blivit riktigt sjuk så är det länets svampkonsulent Lars-Göran Hellsten som kontaktas av sjukhuset för att identifiera svampar...

Daniel Wallentins regidebut Ett öga rött på filmfestivalen

Ikväll är det smygpremiär för den omtalade filmen Ett öga rött, fritt tolkad efter Jonas Hassen Khemiris succéroman med samma namn.

Lassos reporter Ulla Strängberg fick en pratstund med den debuterande filmregissören Daniel Wallentin, några timmar innan filmen går upp på Jönköpings filmfestival...