Polisen nöjd med däckrazzia

Undersökningar visar att svenskar har dålig kolla på sina däck. Därför var det på måndagen däckrazzia på nya och gamla Tylösandsvägen i Halmstad.

Polisen kontrollerade då däck tillsammans med NTF och däckspecialister. Det som kontrollerades var bland annat mönsterdjupet och ringtrycket på däcken.

– Syftet är att få folk att själva kolla ringtrycket och mönsterdjupet, säger Åke Nilsson som jobbar på trafikpolisen i Halmstad var gruppledare under däckrazzian.

Frivilligt test
Under de närmsta dagarna genomförs det däckrazzior på en rad olika platser i Sverige. Polisen gör först en vanlig trafikkontroll där föraren får visa sitt körkort och göra ett nykterhetstest. När det är avklarat erbjuds föraren att få bilens däck undersökta av specialister.

Däckkontrollen är frivillig och görs i samverkan mellan polisen, NTF, Bilprovningen, Däckbranschens informationsråd och vägverket.

Polisen nöjd med resultatet
På måndagsmorgonen fick 103 bilägare i Halmstad sina bilar kontrollerade och av dem hade kring fem stycken dåligt mönsterdjup på ett eller flera däck. Det var också en del bilägare som hade dåligt ringtryck på sina däck.

Åke Nilsson är nöjd med det resultatet.

– Jag tycker det var bra men det bästa hade ju varit om alla hade haft rätt ringtryck och rätt mönster, säger han.