ETER TISDAG 4 SEPTEMBER

Oväntat besök i botan
Botaniska trädgården i Visby har fått tillfälligt besök. Trädgårdsmästaren Lasse Pettersson berättar om de ovanliga gästerna.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


Plugghästen tog täten
Under tisdagen invigde högskolan i Visby det nya studentcentret. Där ska nyanlända studenter välkomnas och få hjälp med alla frågor som kan dyka upp för den som kommer ny till plugget.

Reporter anna.jutehammar@sr.se


Chefen för sjukvårdsrådgivningen slutar
 
Att jobba halvtid som chef och halvtid som rådgivare blev för jobbigt för Pia Nordgren som sagt upp sig. När personalen inte räckte till fick hon hoppa in själv och täcka upp. Innan hon slutar ska hon se till att jobbet kan klaras med färre personer. Ställföreträdande räddningschef Dick Svennefeldt tar över jobbet i väntan på att kommunen utreder om sjukvårdsrådgivningen ska ligga hos räddningstjänsten eller hälso- och sjukvården.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Obekymrad och positiv vd
Tisdag och onsdag arrangerar Svenska Spel den årliga spelakademien i Visby där spelföretag och politiker samlas för att prata om spelmarknaden. Vi har träffat Svenska Spels vd, Jesper Kärrbrink.

Reporter jonas.neuman@sr.se


Gotländsk konst åt alla
Med hjälp av hembygdsföreningarna och nykterhetsrörelsen ska fler få se konst i projektet Konst åt alla. Yrkesverksamma konstnärer ska också få en chans att sälja sina verk. Pia Berglund är en av konstnärerna som fått sin tavla såld.

Reporter anna.jutehammar@sr.se