Varaslättens nya vattenhål inbadat

Den annars så sjöfattiga Varaslätten har nu fått ett nytt vattenhål. Vid Cylindahallen i Vara har kommunen och företagarföreningen Vara småstad tillsammans med andra finansiärer byggt ett utomhusbad med två bassänger. Egentligen så invigs badet inte förrän nästa vår, men redan idag fick kommunens alla grundskoleelever, och senare också allmänheten, ta sig ett provdopp.

Egentligen så invigs badet inte förrän nästa vår, men redan idag fick kommunens alla grundskoleelever, och senare också allmänheten, ta sig ett provdopp.

- Det är en 25-meterspool och en barnpool och vi är jättenöjda, säger Ove Hermansson i föreningen Vara småstad

Omkring åtta miljoner har det kostat. Kommunen står för den största delen men också Sparbanksstiftelsen och så har man fått en del EU-pengar.

Ove Hermansson och Vara småstad har ytterligare byggplaner. Hopptorn, vattenrutschkana och plats för grillning och lek står på önskelistan, men än så länge saknas pengar till det.

Varabadet invigs alltså först nästa vår men redan i dag fick alltså omkring 1200 skolelever möjlighet att provbada i bassängerna. En av dem var sjätteklassaren Robin Johansson som plaskade i det 25-gradiga vattnet

- Det är jätteskönt. Nu blir det närmare till badet än vad jag haft tidigare, sa Robin Johansson.