Om programmet...

Godmorgon, världen! är P1:s veckomagasin som med internationell utblick kommenterar den svenska och utländska samtiden. I reportage, analyser och satir betraktas veckan som gått, den som kommer samt trender i tiden.

Stående inslag varje vecka är panelen som sist i den första timmen kommenterar aktuella politiska händelser och ungefär tio minuter in i den andra timmen hörs alltid Godmorgon, världens! satirgrupp Public Service. Krönikör före panelen är antingen Ulrika Knutson, Jasenko Selimovic eller Ulf Wickbom och i slutet av programmet kåserar Ludvig Rasmusson, Annika Lantz eller Maja Aase.

Historik
Sedan 1986 har Godmorgon, världen! levererat två timmar internationell utblick till söndagsfrukosten. Panelen hördes för första gången 1990 och satiren fanns med från första början. I 14 år stod På Håret för underhållningen, därefter kom Snudd på Succé och numera heter satirgruppen Public Service.

Programmet startades av Gunda Magnusson, Staffan Ekendahl, Kerstin Brunnberg, Anders Carlgren och Staffan Heimersson efter en idé av förre VD:n för Sveriges Radio, Ove Joanson. Tanken var att med kanadensiska CBC:s söndagsprogram ”Sunday Morning” som förebild skapa ett P1:s flaggskepp, där högt och lågt blandades utifrån veckans aktualiteter.

Det allra första Godmorgon, världen! var, 10 år efter Maos död, på plats i Peking, 33-åringen som misstänktes för mordet på Palme intervjuades och framgångsreceptet för veckotidningar avslöjades.

Godmorgon, världen! sänds söndagar 9.05 - 11.00, repris 22.05.

Kopior av hela eller delar av programmet kan köpas via SR Butik. sverigesradio.se/butik/