Bert och Owe Thörnkvist överens

En flera år gamla tvisten mellan artisten Owe Thörnqvist och Bert Karlssons skivbolag Mariann Grammofon har nu nått en lösning.
Idag skulle fallet ha tagits upp i Lidköpings Tingsrätt, men istället har parterna enats om förlikning.
Bakgrunden är att Owe Thörnkvist 1981 gav ut skivan Sverigebesöket, som blev en succéplatta. Hösten 1998 var det tänkt att han skulle ge ut delar av skivan igen. Det var lagom till hans 70-årsdag och han firade då också 45 år som grammofonartist.
Men Bert Karlsson skivbolag Mariann Grammofon hann före, och gav ut skivan Sverigebesöket på nytt. På så sätt uppstod uppstod.
Owe Thörnkvist och hans schweiziska skivbolag Pandorec menar att Mariann Grammofon inte hade rätt att ge ut skivan. Därför krävde de ursprungligen 250 000 kronor för den vinst som Mariann Grammofon ska ha gjort på att sälja plattan. Plus ytterligare en miljon kronor i skadestånd för uteblivna intäkter.
Men nu har alltså denna seglivade upphovsrättstvist fått sin lösning. Enligt Owe Thörnkvists och Pandorecs advokat, Johan Engborg, har parterna nått en muntlig förlikning, och det återstår bara att göra det hela skriftligt. Vilka summor det handlar om kan han därmot inte berätta.