Föräldrarna har tappat förtroendet

De samiska föräldrarna i Karesuando har tappat förtroendet för rektorn Rita Kotavuopio-Olsson vid Karesuando skola. Man menar att skolan har struntat i mobbningen av samiska barn vid skolan.
Rita Kotavuopio-Olsson tycker det är beklagligt och hon säger att skolan gjort vad den kunnat. - Det är tråkigt om dom tappat förtroendendet men vi har följt handlingsplanen för vad vi ska göra vid mobbningsärenden, säger Rita Kotavuopio-Olsson. Agerat bra Men föräldrarna är inte bara missnöjda med kommunens hantering av detta. Föräldern Laila Idivuoma säger att skolchefen Lennart Andersson ska ha beröm för sitt agerande. - Vi är nöjda med att saken går framåt och att det verkar gå bättre. Det är tack vare skolchefen Lennart Andersson. Rektorn har vi helt tappat förtroendet för.
  • Vad ska ni göra åt det? - Jag har pratat med Lennart Andersson om det och han säger att man måste arbeta för att få tillbaka förtroendet. Men jag tror att det blir svårt, säger Laila Idivuoma Berömmer rektorn Men skolchef Lennart Andersson vill inte ensam ta åt sig äran. Han ger istället beröm till rektorn, Rita Kotavuopio-Olsson. - Det är hon som har planerat och genomfört alla dom här åtgärderna. Hon följer den handlingsplan som finns. Det jag har gjort är mest att hjälpa till med information utåt, säger Lennart Andersson.