Speedway: Kaparna tvångsdegraderas

Speedwaylaget Kaparna från Göteborg fick inget gehör för sin överklagan till Riksidrottsnämnden. Tvångsnedflyttningen står fast.

I går kväll beslutade Riksidrottsnämnden att inte pröva Kaparnas överklagan som gäller deras förlorade sin plats i elitserien.

Riksidrottsnämndens vice ordförande Gustaf Lindstedt förklarar varför ärendet inte prövas.

– Om vi tar parallellen med det bekanta Örebro-ärendet så har ju Riksidrottsmötet ändrat reglerna för Riksidrottsnämnden efter det. Jag tror inte att vi har beviljat något prövningstillstånd sen reglerna ändrades.

Tommy Rander är ordförande i Kaparna. Han hade inte hört beslutet och blir förvånad över det. Men han säger att klubben hade planerat för att det här kunde hända.

– Vi har ju under en tid fått jobba med två tankegångar,  antingen elitserien om vi i slutändan vinner eller också allsvenskan om vi inte får upp ärendet. Vad vi nu får göra är att plocka fram planen för allsvenskan och jobba med det.

Det blir alltså allsvenskan för Kaparna nästa säsong, men Tommy Rander och Kaparna har redan siktet inställt på elitserien

– Det är ju som vanligt när man hamnar i allvenskan att det gäller att vinna den och gå tillbaka, säger Tommy Rander till Radiosporten.

Emelie Klang
emelie.klang@sr.se