Vindkraft, Stenmarck och båtflyktingar

Tisdag 6 november

Den svenska vindkraften kommer att byggas ut. Men blir det  på land eller till havs? Vi hör med föreningen Svensk Vindkraft, som i dag presenterar sina framtidsvisioner (13.10).

I går kom beskedet att ”Il Barone”, fotbollslegendaren Nils Liedholm, inte är med oss längre. Vi hör hur italienarna minns honom (14.20).

Som tonåring sjöng han i ett Sagan om Ringen-inspirerat hårdrocksband. Men nu är det mest powerballader med sorgsna texter som gäller för Martin Stenmarck som gästar P4 Extra i dag och sjunger live (13.35).

Varje år dör 1 miljon barn i Afrika av malaria. Nu kommer positiva nyheter i kampen mot sjukdomen. Frågan är om malarian kan vara på väg att helt utrotas (13.15).

Invandringen till Europa har formligen exploderat och många av immigranterna kommer till Spanien, ofta med livet som insats i små sjöodugliga båtar. Sveriges Radios reporter Magnus Thorén har besökt södra Spanien och berättar i P4 Extra (14.15).

Hon är bara 23 år gammal men har redan sålt sju miljoner skivor. Katie Melua besöker P4 Extra och sjunger live (14.30).

Vilken roll spelar pengar i ditt förhållande? Och hur bestämmer ni vem som ska städa och diska hemma? Umeåforskaren Björn Halleröd har tittat närmare på det (14.45)

Programledare Marika Rennerfelt och Anna-Karin Andersson är studiokompis i dagens P4 Extra