De omkomna vid flygkraschen är identifierade

Identifieringen av de två personer som omkom vid flygolyckan utanför Tidaholm för två veckor sedan är nu klar.

De omkomna var en 65-årig flyglärare från Karlsborg och en 71-årig elev hemmahörande i Ale kommun.

Samtidigt fortsätter haveriutredningen och så här långt tyder allt på att flygplanet var flygbart fram tills det slog i marken.

- Alla roder har funnits med vid haveriet och manövreringsmekaniken till rodren har av allt att döma fungerat och inte slagits ut i luften, säger haveriutredaren Tomas Backman inspektör på Kungliga svenska aeroklubben.

Så här långt in i utredningen tyder alltså allt på att det ultralätta planet var flygdugligt när det kraschade för precis två veckor sedan utanför Tidaholm under en skolflygning.

Identifiering av de kroppar som hittades i det störtade planet visar att de omkomna var en 65-årig man från Karlsborg, ordföranden i Tidaholms flygklubb, samt hans 71-åriga flygelev, en man från Älvängen i Ale kommun.

Eftersom haveriutredningen inte hittat något fel på planet, återstår nu att försöka ta reda på om något inträffat i cockpit, till exempel om någon av männen blivit sjuk.

- Det är en fråga som är svår att få svar på, eftersom de båda har omkommit. Vi kanske aldrig kan få svar på varför olyckan skedde, säger han.

Nu väntar utredaren på bilder från flygtrafikledningen som kanske kan ge svar på hur planet har flugit.