Mordmisstänkt hävdar att han inte minns

Under tisdagsförmiddagen hörde åklagaren den man som misstänks ha mördat en 56-årig man i Karlskrona för snart fyra år sedan.

Rätten har gett en bild av en våldsam man som under lång tid haft mycket svårt att minnas.

Inför en nästan tom rättssal har redogjorde åklagaren för den misstänktes tidigare brott och domar. Hon ger bilden av en person som inte drar sig för att använda våld och som den misstänkte själv säger, har en egen form av rättskipning.

Misshandlade med en ståltermos
Rätten har bland annat fått höra om en misshandel på häktet i Kalmar då den misstänkte misshandlade den nu döde med en ståltermos.

Den misstänkte hävdar att det var ett misstag efter som han skulle misshandla en annan person som enligt honom var mycket lik 56-åringen.

Åklagaren har också berättat om den DNA som hittats i trapphuset som med stor sannolikhet tillhör den misstänkte 36-åringen. 

Har svårt att minnas
Hur de blodsdropparna hamnat där har den misstänkte inte kunnat svara på och han säger sig också ha svårt att minnas efter som han gått på kraftig medicinering. Förhöret igenom är svaren från 36-åringnen mycket korta.

Den misstänktes advokat har påpekat att ingen pekat ut hans klient och att det är upp till åklagaren att bevisa att 36-åringen funnits på platsen då 56-åringen mördades för snart fyra år sedan.

Mikael Eriksson
mikael.eriksson@sr.se