Förslaget om fastighetsköp i Skinnskatteberg anses oseriöst

Erbjudandet från ett engelskt företag att köpa alla fastigheter som Skinnskattebergs kommun äger är inte seriöst.

Den bedömningen gör kommunstyrelsens ordförande, folkpartisten Carina Sandor.

Som P4 Västmanland rapporterat har en svensk representant för företaget Evans Randall i ett brev sagt sig vara beredd att köpa alla kommunens fastigheter.

Men Carina Sandor är skeptisk, eftersom hon på försommaren blev kontaktad av samme man - som då sa sig företräda ett annat engelskt företag.

Den svenske representanten som varit inblandad båda gångerna heter Lars Nymberg. Han bekräftar för P4 Västmanland att han redan kommit med ett liknande erbjudande till Skinnskatteberg, men säger att han nu brutit med det företag han representerade första gången.

Det företaget lämnade han när det visade sig att företaget inte kunde få fram kapital så pass snabbt som man gett sken av, säger Lars Nymberg till P4 Västmanland.

Enligt honom är Evans Randell en betydligt pålitligare köpare, eftersom företaget redan äger fastigheter för 50 miljarder och har en kassa på fyra miljarder.

Men Carina Sandor i Skinnskatteberg litar inte längre på Lars Nymberg, och hon har inte fått någon förklaring till varför den första kontakten bara rann ut i sanden.

Att en kristdemokrat och en skinnskattebergsdemokrat nu vill att en grupp kommunpolitiker analyserar erbjudandet från Evans Randall, det kravet är Carina Sandor kallsinnig till.

- För egen del så känns det inte så att det är tillräckligt seriöst så att jag ska nappa på det, säger Carina Sandor till P4 Västmanland.