Tio års fängelse för mord på Tierpskvinna

Det blev fängelse i tio år för den 40-årige man från Vallvik utanför Söderhamn som åtalats för mordet på en kvinna från Tierp. Mannen dömdes i dag av tingsrätten i Hudiksvall.

Det var den 20 juli som polisen fick larm om att det låg en död kvinna i mannens lägenhet, kvinnan hade dödats med flera knivhugg.

När polisen anlände till huset upptäckte de att kvinnan utsatts för ett mycket grovt våld. Bland annat hade hon flera sårskador i ansikte, mage, på bröstet, i huvudet och höger överarm.

Vittnen berättar att paret festat kvällen innan och blivit osams. Bland annat har mannen synts skrika utomhus. Senare har gått över till grannarna och viftat med en kniv och en askborste som de tog av honom. Det visade sig sedan att kvinnans blod fanns på brödkniven.

Mannen själv säger att han inget minns av kvällen. Inte förrän på morronen upptäckte han att det var blod på många ställen i huset och att det var stökigt. Han hittade kvinnan liggande på golvet under ett täcke. När han försökte väcka henne var hon alldeles kall. Han ringde då sin pappa som larmade polisen.

Utöver fängelsedomen på tio år, ska mannen betala ett skadestånd på 50.000 kronor vardera till kvinnans sju barn.