Innehåll 6 november

Programledare: Lotte Nord  lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar.

15.07: I förra veckan blev det gratis stadsbussar i Sundsvall efter ett knivrån. I samband med det blev det stopp för all kontanthantering – och frågan uppstod: Varför måste det kosta att åka kollektivt? Det blir ju säkrare och bättre miljö? Vi fortsätter diskutera – i dag med Christer Fridén, SR:s korrespondent i Helsingfors, där det blir gratis kollektivtrafik när luften blir för dålig.

15.17: Umeås stjärnspelare Martha sponsras av Örnsköldsviks kommun. Varför?

15.22: Desirée Risberg och Karin Rylander, det är två tjejer från Ånge som är ute i världen på ett fint skolprojekt. Just nu är de på Shetlandsöarna på Anderson High School - hur är skolan där?

15.37: Kommuner och länsstyrelse i Västernorrland slarvar med lönekartläggningen - och det som gjorts visar att vi är långt från jämlika löner mellan män och kvinnor. Reportage av Marcus Olofsson.

15.45: Kommentar från Jämo om ojämlika löner. Nyckeln är att det SKA göras lönekartläggningar, bara därifrån kan Jämo agera – men sanktionerna mot slarvet är små...

16.12: Skål och tack? Vin och sprit i Sundsvall är på väg att monteras ner. Vi ger dig bakgrunden till Vin och Sprits agerande som nu fått riksdagsman Hans Stenberg (s) att agera för att rädda spritfabriken. Reportage av Sofia Hultqvist.

16.22: Pernilla Berg på Investera lobbar stenhårt för Vin och Sprit i Sundsvall ska räddas.

16.30: Resumé – alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning.

16.45: Ekot.

17.05: På Uslands skola på Alnö strax utanför Sundsvall arbetar man på ett annorlunda sätt med utvecklingssamtalen. Där har man elevstyrda utvecklingssamtal. Eleverna får själva förbereda och hålla i samtalen. Reportage av Peter Jonsson.

17.20: Kvällstipset – kanske... Vi har lite andra trådar ute, så det blir en överraskning vad du hör här!