Det blåser om moderaterna igen

Moderaterna har nu hamnat i nytt blåsväder. Ett mejl som var tänkt att gå till en socialdemokrat hamnade i stället hos den moderata riksdagsledamoten Magdalena Andersson från Jönköping.

Hon öppnade posten, och skickade vidare brevet till Fredrik Reinfeldts medarbetare. Nu har socialdemokraterna anlitat en advokat och Magdalena Andersson ångrar sig idag:

Det finns tre Magdalena Andersson i riksdagen. Den moderata riksdagsledamoten Magdalena Andersson, har under lång tid fått mejl, som var tänkta att skickas till två socialdemokratiska tjänstemän med samma namn.

I höstas fick hon av misstag ett mejl från LO om socialdemokraternas budget, som hon förstod var avsett för den politiska sekreteraren hos socialdemokraterna.  I stället för att kontakta socialdemokraterna valde hon att prata med sin statsekreterare och partikamrat Mikael Sandström.

Socialdemokraterna har nu tagit kontakt med en advokat, som menar att det kan handla om dataintrång.

Den moderata riksdagsledamoten Magdalena Andersson ångrar idag det hon gjorde, men säger, att hon många gånger sedan förra mandatperioden fått felskickade mejl och också talat om det för socialdemokraterna.