Ebbas Pitabröd

25 gram jäst
1 tsk salt
5 dl vatten, 37 grader
3 dl grahamsmjöl
ca 10 dl vetemjöl

Gör en vanlig jäsdeg, spara lite av vetemjölet till utbakningen. Låt jäsa i cirka 30 minuter.

Dela sedan degen i 16 bitar och kavla ut till cirka 0,5 cm tjocka runda kakor. Lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda direkt i ca åtta minuter i 250 grader värme, de ska ha lite svag färg.

Kavla ut nya kakor och grädda allteftersom. Lägg de färdiggräddade bröden i en bakduk.

Förslag på fyllning:
1) Sallad, keso, skinka, gurka och gräslök
2) Sallad, rökt skinka, gräddfil med riven pepparrot
3) Sallat, tomater, grillad kyckling och lite ädelost
4) Sallas, stekt nötfärs, purjo, tsatsiki