Hyran på Galgberget kan bli 14 000

Någon lösning på de outhyrda studentlägenheterna i Gotlandshem finns ännu inte. Lägenheterna kostar 45.000 kronor i månaden i obetalda hyror.

Som Radio Gotland tidigare berättat så har Gotlandshem nu femton lägenheter som står outhyrda. De flesta ligger på Mejerigatan, nära Ringmuren.

Men trots det attraktiva läget står de alltså tomma. Det handlar om ettor på knappt 20 kvadratmeter med en hyra på nästan 3000 kronor i månaden. Men Hans Klintbom, ordförande i Gotlandshem, tror inte att en hyressänkning är ett realistiskt alternativ för att få studenter att hyra.

Utbudet på lägenheter i Visby blir överhuvudtaget allt större. Hos Gotlandshem märks det också genom antalet sökande per lägenhet minskar drastiskt.

Men än så länge påverkar detta inte beslutet att bygga ett 70-tal nya hyresrätter i området Norderbacka på Galgberget. Styrelseordförande Hans Klintbom hoppas fortfarande att det ska gå att bygga de exklusiva lägenheterna på Galgberget där hyran i värsta fall hamnar på 14.000 kronor i månaden.