Innehåll 7 november

Programledare: Lotte Nord  lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. (hela första timmen direkt från Åkroken, universitetet)

15.07: Inför Mårten Gås på lördag – men vi väljer att äta annan fågel än gås. Vilken är bäst? Christer Backéus, viltvårdare och jägare samt Johan Backéus, kock hjälper till att välja.

15.20: Afrikansk filmfestival i Ådalen. Inga-Britt Starring berättar om afrikanska filmer som visas på Svanö folkets hus med start imorgon,torsdag, och fyra dagar framåt

15.30: Länsnyheter

15.35: Om internationella pengar för forskning – stenhård konkurrens om de pengar som ska fördelas. Konferens om detta på Mittuniversitetet under dagen, docent Christer Fröjd berättar om läget.

15.40: Mittuniversitetet vsar framfötterna - i poker! Andreas Johansson kommer och visar en full hand

15.45: Fortsättning på Mårten Gås – eller kanske blir det Mårten Duva? Christer och Johan Backéus ger mattips.

16.12: Rättegången mot mannen som misstänks ha avlossat flera skott i Skönsberg och skadat en person startade idag Repotage av Christer Suneson.

16.22: Anita Henriksson vid Junsele IF är glad – skidspåren är preparerade och fina i Junsele!

16.30: Resumé – alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Barnens osäkra skolväg med bussarna. Vi har åkt med ”B-lagets” buss där barnen får stå trångt i hög hastughet. Vi har också åkt med ”A-gänget” – upphandlad skolbuss, med bälten, sittplats i fin buss och med bussig chaufför (reportrar Ingrid Engstedt Edfast och Julia Blomberg). Lars Renström (NTF) och flera kommuners trafikhandläggare är med i diskussionen (live)