Stockholmshockeyn just nu

Vecka 45 har alla div.1 serierna en välbehövlig vila. Lagen har just avverkat 14 av de omgångar som skall spelas före jul. Jag har haft en fråga på webbsidan om det skulle ha varit 2 x 9 matcher i ställer för 3 x 9 matcher.

Av de svar jag fått från dels tränare och dels av de personer som svarat på frågan så har tre av fyra tyckt att det är för mycket matcher. Det som kanske överraskat mig är att av de tränare jag hunnit fråga tycker även de att det är för hårt spelprogram.

På Radiosporten har jag en kollega som alla som lyssnar på referat från landskamper och elitserie känner väl till. Han heter Lars-Gunnar Jansson. Han har varit kanslichef på Stockholm Ishockeyförbund under många år. Han har också varit tränare för ett antal stockholmsklubbar.

Vi brukar ett par gånger om år utbyta lite åsikter och funderingar kring de lag som jag bevakar och som L-G också hinner med att se. Han brukar säga till mig att ibland har han mer behållning av att se en match i div. 1 än att han tittar på en landskamp. Om jag har mitt hjärta i Vallentuna Hockey, så har han sitt hjärta i Nacka Hockey.

Några av de frågor jag ställer till L-G är: 

  • Är det för många matcher för lag i div.1 före jul?
  • Vad är breddhockey?
  • 1999 spelade 3300 ungdomar ishockey i Stockholm. 2006 var det bara 2350. Vad händer?
  • Är ungdomshockey för dyr att utöva idag?
  • Hur viktigt är det att ungdomslagen i en klubb också har ett A-lag?
  • Hur får vi fler personer som kommer och ser lagens matcher?