Föräldrar missnöjda över skolnedläggning

Nu växer missnöjet inför att stänga Norslundsskolan i Falun. Föräldrar till barnen på skolan ordnar protestmöten och har fått flera A4-ark med namnunderskrifter. Skolnedläggningen kan innebära att flera av eleverna får flytta till en skola längre bort, något som föräldrarna är starkt kritiska till.

– Det blir jättesvårt att lämna till en annan skola för att det är långt. Jag är ensamstående, jag har ingen bil, inget körkort, säger Birsen Bahceci som har två barn som går på Norslundsskolan, den yngsta i förskolan.

För höga lokalkostnader i förhållande till antalet elever är en av anledningarna till att man vill lägga ner Norslundsskolan. Men nu börjar missnöjet att gro bland barnens föräldrar. På tisdagen hölls ett protestmöte med de borgerliga politikerna som vill lägga ner skolan.  Det var över 75 föräldrar som dök upp på mötet, säger Anna-Karin Forsbäck, själv förälder till två barn på skolan och hon menar att missnöjet är stort bland föräldrarna.

– De är förtvivlade och ledsna, jag såg flera stycken som grät igår det är hemskt jobbigt. Sen har det väl inte gått fram till alla hur nära inpå den här nedläggningen är, det har blivit som en chock för dem, säger Anna-Karin Forsbäck. 

Det definitiva beslutet om skolans framtid tas den 12 december.