ETER ONSDAG 7 NOVEMBER

Jordbruksministern invigde djurstallar för tusen djur

Jordbruksminister Eskil Erlandsson invigde en av de största djurstallarna i landet. Det är Stafva gård i Barlingbo som satsar stort på nötköttsproduktion och har byggt tre jättestora djurstallar med plats för tusen djur. Det är Odd Norman och Patrik von Corswant som ligger bakom storsatsningen.

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Framtidens boende diskuterades i Slite

Gotlands kommun har startat arbetet med planerna för framtiden i det som kallas Vision 2025. Under hösten ska man på olika platser på Gotland ha möten för att diskutera viktiga utvecklingsfrågor. Vid ett möte i Slite diskuterades hur gotlänningarna ska bo i framtiden.


Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Billigare för ungdomar att boka färjebiljett via SJ

Det kan löna sig att boka färjebiljetten via SJ istället för via Destination Gotland. I alla fall om för dig som är under 26 och inte skriven på Gotland. Till exempel är en resa från Visby till Stockholm 74 kronor dyrare för en 25-åring när man ringer och köper en biljett nu på lågsäsong.

Reporter:
jonas.franzen@sr.se

Romateaterns spelar Gogol istället för Shakespeare

Efter många års Shakespeare i Roma klosterruin kommer det att bli en annan föreställning nästa sommar. Pjäsen heter Revisorn av den ryske författaren Nikolaj Gogol. Dramaturgen Nina Pontén och regissören Thomas Segerström berättar varför.

Reporter:
lasse.eskelind@sr.se