Misstänkt serievåldtäktsman greps

En 25-årig man har anhållits misstänkt för sju överfallsvåldtäkter i Bohuslän, Göteborg och Lund. Mannen greps på tisdagen och har erkänt tre av våldtäkterna, rapporterar Sveriges Radio Väst.

Så sent som i söndags överfölls och våldtogs en 17-årig flicka när hon klivit av nattbussen i Munkedal, och det var i samband med den våldtäkten som mannen greps. Först därefter fattade polisen misstankar om att mannen gjort sig skyldig till flera våldtäkter, enligt Thord Haraldsson vid länskriminalen i Trollhättan.

– När vi gjorde husrannsakan i hans bostad så fann vi saker som gjorde att vi även kunde misstänka honom för att ha varit hos de äldre kvinnorna i Bovallstrand.

Vad var det för fall?

– Det var en 81-årig kvinna som blev våldtagen i sin bostad på natten och en 63-årig kvinna som också blev överfallen i sin bostad på natten, i det fallet blev det ingen fullbordad våldtäkt. Senare hördes han i polishuset i Trollhättan och han erkände då de här tre våldtäkterna.

– Han är sen hörd ytterligare under dagen och har då nämnt fyra tillfällen till och han säger då att anledning till överfallen var att genomföra våldtäkter men det har inte blivit så i alla fallen.

Det finns ouppklarade våldtäkter, undersöker ni den här mannen i samband med det?

– Vi kommer att titta på det, och i många av de här ouppklarade våldtäkterna finns det teknisk bevisning som kan ge svar på om han har mer på sitt samvete, säger Thord Haraldsson.

Jörgen Winkler, SR Väst
jorgen.winkler@sr.se