25-åringen erkänner serievåldtäkter

Den man från Bovallstrand som har gripits misstänkt för sju överfallsvåldtäkter erkänner tre våldtäkter och själv berättat om ytterligare fyra.

Den sista våldtäkten ska ha skett i söndags när strax efter att en 17-årig flicka klivit av nattbussen i Munkedal. Hon blev hotad med kniv av en för henne okänd man och därefter våldtagen.
Trots sitt tillstånd kunde hon berätta så många detaljer att polisen två dagar senare kunde gripa den misstänkte serievåldtäktsmannen.
Mannen är i 25-årsåldern och erkänner i förhör tre våldtäkter. Han har också berättat om ytterligare fyra tillfällen då han har överfallit kvinnor i Uddevalla, Göteborg och Lund. Den första ska ha skett på ett motionsspår i Lund i maj.
- Han säger att anledningen till överfallen är att genomföra våldtäkter, men det har inte blivit så i alla fallen, säger Tord Haraldsson på länskriminalpolisen i Trollhättan.
Kvinnorna som har blivit överfallna är i varierande åldrar, bland annat en 63-årig och en 81-årig kvinna som båda bodde på samma ort i mellersta Bohuslän.
Vid överfallen har mannen gått till väga på ett liknande sätt och tvingat sig till sexuella tjänster genom att hota kvinnorna med kniv.
Mannen kommer att begäras häktad imorgon.