Clase svär sig fri från jagat företag

Omständigheterna kring renoveringen av statssekreterare Nicola Clases sommarhus kommenteras nu för första gången. Clase, som anlitade en byggfirma som inte redovisat några intäkter till Skatteverket, har anlitat brottmålsadvokat Per E Samuelsson för att gå igenom fakturorna från byggfirman.

– Nicola Clase har gjort rätt. Hon har följt regelverket och kan inte ta ansvar för om ett av henne anlitat företag inte gör rätt, säger Per E Samuelsson.

I helgen erkände statssekreterare Nicola Clase, som är en av Fredrik Reinfeldts närmsta medarbetare, att familjen Clase för några år sen betalat hantverkare svart för att göra om deras sommarhus.

Ekot har i dag rapporterat om Clases renovering av ett annat sommarhus. Nicola Clase och hennes man anlitade under förra året en byggfirma för en omfattande renovering av familjens hus på en ö utanför Vaxholm.

Trots att renoveringen enligt Per E Samuelsson kostat flera hundratusen kronor har byggfirman inte redovisat några inkomster till skatteverket.

Jagas av kronofogden
Byggfirman förlorade sitt F-skattebevis i november förra året eftersom de misskött deklarationer under en lång tid. Det innebär att firman inte längre får utföra några jobb.

Nu jagas byggfirman av kronofogden som vill sätta firman i konkurs för skatteskulder.

Ser ingen anledning att via upp kvitton
Nicola Clase vill själv inte svara på några frågor om det här. Men enligt advokat Per E Samuelsson har familjen Clase följt reglerna och har kvitton på alla betalningar. Trots det tänker de inte visa upp några kvitton.

– Nej, jag har tittat på kvittona och gör den här bedömningen. Det finns ingen anledning att visa upp dem för media. Vi driver inte rättegångar i Sveriges Radio eller någon annanstans i media.

Bo-Göran Bodin
bo.goran.bodin@sr.se

Daniel Öhman
daniel.ohman@sr.se

Daniel Velasco
daniel.velasco@sr.se