Innebandy: Knapp seger för Jönköping

Jönköping ledde med 5-1 mot Storvreta i innebandyns superliga med fyra minuter kvar. Men det blev ett nervöst slut då bortalaget gjorde tre snabba mål.

Hemmalaget såg ut att gå mot en komfortabel seger när 5-1 prickades in i den 56:e minuten. Då blev det fart på bortalaget.

Tre snabba mål gav avslutningen nerv, men Jönköping kunde ändå hålla undan till seger.

– Det brukar bli så. Vi kunde lika gärna brutit och gjort mål i öppen kasse och avgjort helt. Det är sådant som händer men vi höll ut, säger Jönköpings forward Alexander Bergström till Radiosporten.

För honom och målvakten Zeid Momén blev det en märklig uppladdning till matchen. De fick vänta in i det sista på besked från Riksidrottsnämnden om de skulle få spela eller inte.

Bakgrunden var att disciplingruppen stängt av dem med anledning av en försäsongsturnering innan deras övergångar till Jönköping registrerats. Alexander var dock sjuk och stod bara med på laguppställningen.

– Precis innan vi skulle gå upp till match fick jag veta att jag skulle spela, säger han till Radiosporten.

Zeid Momén fick dock inte vara med.

Jönköpings sportchef Kristian Lindahl var kritisk till det sena beskedet, tio minuter innan matchstart.

– För mig är det helt ofattbart. Vår överklagan var på plats i måndags morse och man visste att vi hade match klockan 19, säger han till Radiosporten.

Radiosporten
radiosporten@sr.se