Bandy: Mästarna inledde med seger

Inledningen på bandysäsongen blev den bästa möjliga för Edsbyn. Seger med 6-2 hemma mot Broberg/Söderhamn.

Sviten med fyra raka SM-guld är tänkt att bli ännu längre. Hälsingeklubben har varit Bandysveriges dominant de senaste åren.

Programenligt tog man också hem segern i onsdagens smygpremiär på elitserien, mycket tack vare Jonas Edling. Den 24-årige anfallaren gjorde tre mål för hemmalaget och var med och lade grunden till segern i första halvlek.

1-0 kom redan i tredje matchminuten genom Joakim Hedqvist och just Jonas Edling gjorde 2-0 en halvtimme senare. Andra halvlekens inledning var mera chansfattig förutom ett ribbskott från Edsbyns sida.

Men inom loppet av fyra minuter avgjorde Edsbyn definitivt mötet med två hörnmål, det första (71:a minuten) av Fredrik Åström och 4-0 av Peter Törnberg, gav mästarna ett avgörande ryck. Edling gjorde senare även 6-1-målet.

För Söderhamnsklubben ges nu en ny chans redan på fredag. En uppdelad seriestart gör att Broberg kommer att ha spelat två matcher innan många av de andra lagen inte ens spelat en enda. Inte heller på fredag kommer man dock att få bära något favoritskap. Då ställs man mot Sandviken.

Edsbyn-Broberg-Söderhamn 6-2 (2-0)
Edsbyn: Jonas Edling 3, Joakim Hedqvist, Peter Törnberg, Fredrik Åström
Broberg-Söderhamn: Sergei Bezobrazov, Jonas Nygren

Publik: 1 809

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se