Tung start för Boork

I tisdags gjorde Almtuna klart med Leif Boork som ny huvudtränare i klubben och redan på onsdagskvällen var det dags att ta plats i båset. Men Boork kunde ha fått en bättre start, laget förlorade nämligen borta mot AIK med 2-6, och vad värre var, det egna spelet var under långa stunder obefintligt.

Det blev ingen flygande start för Leif Boork i rollen som Almtunas nye tränare, tvärtom. En godkänd första period, som slutade 1-1, följdes av en bedrövlig mittenakt där AIK tilläts göra fyra raka mål, flera av dem sedan Almtuna dragit på sig till synes ganska onödiga utvisningar. Tredje perioden blev en transportsträcka där bägge lagen verkade mera intressarade av att åka runt och gruffa och pinka in revir, än att spela konstruktiv ishockey.

En tung start för Boork, givetvis. Men huvudpersonen själv, som varit hett eftertraktad av media hela hösten var lugn och samlad efter matchen och tog god tid på sig att prata med den digra skaran journalister - även om han kan tycka att det blir mycket uppmärksamhet kring honom som person.

- Det här var naturligtvis intressant medialt. Man får städa av det och gå vidare, säger Leif Boork till Upplandsnytt.

Han ångrar inte heller att han hoppade på uppdraget och ser fram emot att försöka få ordning på Almtunas spel, som i matchen mot AIK var under all kritik. Laget hade inga linjer eller idéer och bland de få som ska ha godkänt är backen Julius Larsson, som gjorde Almtunas bägge mål, och målvakten David Rautio som inte kan lastas för de sex insläppta målen. 

 

Per-Henrik Johansson
per-henrik.johansson@sr.se